Energielabel Friesland

Op zoek naar een Energielabel in Friesland?

Energielabel FrieslandSB Solutions is gespecialiseerd in het leveren van Energielabels in Friesland. Zowel voor particulieren als bedrijven. Wij zijn gevestigd in Drachten maar leveren onze dienst door geheel Friesland. Het maken van een afspraak is snel geregeld. Zit u met bepaalde vragen, dan kunt u ons ook altijd even bellen.

Ondanks dat er in Friesland de minste energie wordt verspilt, stijgen ook de woonlasten hier erg hard. Toch zijn de energiekosten te reduceren door goed in kaart te brengen wat u nou eigenlijk verbruikt en wat u dit kost. Als we dit omdraaien betekent dit er gekeken naar de bouwkundige en bouwtechnische staat van de woning. Woningen in Friesland zijn over het algemeen van degelijke kwaliteit.

Formeel moeten verkopers en verhuurders van woningen al sinds 2008 een energielabel laten zien aan de kopers of huurders. In de praktijk is daar tot op heden echter niet veel van terecht gekomen. De reden hiervoor is simpelweg dat niemand de toegevoegde waarde zag van het energielabel en omdat er geen boete stond op het niet verstrekken van het energielabel werd de verplichting gewoon genegeerd, ook in Friesland. Vanaf 2013 zal dit echter gaan veranderen. Vanaf 2013 kan zonder energielabel bij de verkoop van een woning de eigendomsakte niet passeren en hebben huurders recht op een korting op de huur. Met name bij woningstichtingen zoals Elkien (Leeuwarden, ThusWonen (Dokkum) zal deze maatregel serieuze gevolgen kunnen hebben

Energielabel aanvragen voor uw woning in Friesland?

Bij SB-Solutions kunt u een energielabel aanvragen. Een energielabel wordt ook wel ‘energie prestatie certificaat’ genoemd, dit is de officiële benaming. Wij zijn een gecertificeerd Fedec partner! FedEC is een beroepsvereniging van energieadviseurs.

Voor wie kan SB Solutions een energielabel realiseren in Friesland?

Zowel de particulier als zakelijke ondernemer uit Friesland kan terecht bij SB Solutions!

  • Scholen
  • Kantoorpanden
  • Ziekenhuizen
  • Garages
  • Woonhuizen
  • Appartementen
  • Restaurants/ cafe’s
  • Huurinstellingen/ verhuurders
Staat uw branche/ type niet in deze lijst? Neemt u dan gerust contact met ons op. SB Solutions levert energielabels aan alle gebouwen in Friesland.

Meer informatie over energielabels vindt u hier.