Energielabel Groningen

SB Solutions levert Groningen een Energielabel!

Energielabel groningenU woont of onderneemt in Groningen en wil graag bij uw woning of bedrijfspand een energielabel? Dan kunnen wij u helpen. SB Solutions is een van de weinige Fedec gecertificeerde ondernemingen die is bevoegd met het uitgeven van energielabels in Groningen. Ons klantenbestand is in Groningen dan ook aanzienlijk gegroeid de afgelopen tijd.

Energielabel; wat is er verplicht voor mijn woning in Groningen?

Voor gebouwen in Nederland is vastgesteld dat deze per 2013 verplicht zijn een energielabel te hebben. Dit geldt voor zowel verhuur/verkoop en overdracht. Een energielabel is opgedeeld in schalen van A++ tot en met G, wanneer u een A++ scoort op uw energielabel heeft u de meest zuinige woning in Groningen.¬†Een woning met een A++-label stookt in theorie vier keer minder energie dan een woning met een D-label. Dat scheelt bij een woning van 100 vierkante meter elk jaar ruwweg 3000 euro op de energierekening. Overigens gebruiken personen in Groningen die ’s nachts en tijdens werkuren de verwarming altijd laag zet, meestal veel minder dan het label suggereert.

De verplichting van een energielabel geldt ook bij verkoop of verhuur van een ander gebouw dan een woning in Groningen. Het energielabel is verplicht bij bouw, verkoop of verhuur van woningen en bij utiliteitsgebouwen, dit zijn kantoren, scholen, fabrieken, kazernes, ziekenhuizen en dergelijke. Een verhuurder hoeft alleen een energielabel te overhandigen bij de aanvang van een nieuw huurcontract. De verplichting geldt ook voor nieuwe huurcontracten van onzelfstandige woonruimten, zoals studentenkamers en ook voor sommige vakantiewoningen. In gebouwen groter dan 1000 m2 waarin overheidsdiensten of overheidsinstellingen zijn gehuisvest en die voor het publiek toegankelijk zijn, dient per 1 januari 2009 permanent een energielabel aanwezig te zijn. Dit label moet zichtbaar voor het publiek in het gebouw zijn aangebracht. (bron: Wikipedia)

In Groningen spreekt men meestal van een energielabel, de officiele volledige benaming hiervoor is echter ‘energie prestatie certificaat‘.